Coronavirus Informatie

Coronavirus situatie eind 2021

Even weg uit de dagelijkse beslommeringen.

Sinds deze zomer zijn een paar duizend mensen weer met ons op vakantie geweest. Gelukkig kan het weer !                Het is zó belangrijk om er weer op uit te kunnen gaan. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, even een paar dagen de gedachten verzetten. Andere mensen zien, nieuwe kennis en kennissen opdoen. Nieuwe ervaringen en nieuwe herinneringen. Daar halen we energie uit !

De mensen die in deze zomer en herfst op reis zijn geweest hebben hun gelijk gehaald. Zij zijn er lekker even uit geweest. Deels waren het nieuwe boekingen, maar het grootste deel waren het klanten van wie de vakantie in sommige gevallen al een aantal keren was doorgeschoven, die trouw hebben gewacht tot het uiteindelijk mogelijk was om de reis te maken. Wij kunnen onze trots hierop en dankbaarheid hiervoor niet genoeg benadrukken.

 

De verwachting is dat er ruimte zal blijven om te reizen, in ieder geval voor mensen die gevaccineerd zijn, of genezen. 3G of 2G, QR-codes, inreis-formulieren, extra hygiënemaatregelen, het zijn dan uiteindelijk praktische ongemakken, die echter wel belangrijk zijn en goed voor elkaar moeten zijn. Maar dan blijft het mogelijk om te genieten van een welverdiende vakantie, ook in het buitenland.

Wij blijven dat mogelijk maken. Ook de komende winter. Wij houden de verschillende regels in de verschillende landen goed in de gaten. En zorgen dat wij en onze gasten aan alle voorwaarden voldoen. Deze winter hebben we nog reizen rond de kerstmarkten, en de mogelijkheid om een week te overwinteren aan de Bloemenriviera in Italië. Daarna kondigt het voorjaar zich al snel weer aan. 

 

We volgen de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De richtlijnen in het buitenland zijn op basis van dezelfde principes. In het algemeen krijgt iedereen het advies om goed op de algemene hygiëne te letten: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heeft u griepverschijnselen of een van de coronasymptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en bent u mogelijk in contact geweest met iemand die het coronavirus kan hebben? Neem dan contact op met de GGD.

Pas wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken verbiedt om naar een bepaalde bestemming af te reizen (reisadvies-code rood) of wanneer uw reis feitelijk niet meer uitvoerbaar is wordt uw reis verplaats . Mocht dat het geval zijn, dan nemen we direct contact met u op en geven u alle informatie die u nodig heeft. We kunnen dan desgewenst samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. 

Een veel gestelde vraag is. Als u niet meer op reis wil, kan u dan vanwege het coronavirus een reis annuleren?

U kunt uw reis niet kosteloos wijzigen of annuleren. Dit kan pas wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken verbiedt om naar een bepaalde bestemming af te reizen (reisadvies-code rood) of wanneer uw reis feitelijk niet meer uitvoerbaar is. Uiteraard kunt u uw reis altijd omboeken, wijzigen of annuleren, in dat geval gelden de normale reisvoorwaarden en eventueel bijhorende kosten.

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus? Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus u moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed.  Ook raden wij u aan om te checken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt. 

 

We gaan deze winter in ieder geval nog met deze situatie te maken hebben, en misschien nog wel veel langer.          Maar zoals dit artikel opende, even de gedachten verzetten is belangrijk, even weg uit de normale omgeving en dagelijkse beslommeringen. Daar halen we energie uit ! Dat begint al bij het vooruitzicht, de voorpret, en uiteindelijk de reis zelf. Er op uit !

Over de auteur

client-photo-1
Jurjen