Nordwest Bohemen

5 daagse excursiereis Tsjechië

Vertrekdata in juli en augustus 2023

In de zomer zetten we weer een geheel nieuwe reis op het programma.

We gaan naar een hoek van Tsjechië die we nog niet eerder bezocht hebben, de regio noord-west Bohemen. Helemaal links bovenin, niet heel ver van de Duits grens, tussen de steden Cheb en Karlovy Vary.

Wij nemen het schitterende, historische plaatsje Loket als uitvalsbasis voor deze reis. Zo mooi dat het ooit als filmdecor dienst heeft gedaan voor een James Bond-film. Het kleine plaatsje wordt bijna helemaal omgeven door een grote kronkel van de rivier de Eger. Daardoor heeft het zijn oude, historische karakter weten te bewaren. Er is simpelweg geen ruimte voor uitbereiding in het oude centrum.

Onze groepen verblijven in Hotel U Bílého Koně ( zum Weissen Ross ), gelegen aan het oude marktplein.

 

Vandaaruit gaan we de regio verkennen door middel van 3 verschillende excursies.

Prachtige natuur

Noordwest Bohemen is landschappelijk gezien zeer de moeite waard. Een heuvelachtig gebied met veel bos, afgewisseld met kleine plattelandsdorpjes van waaruit de akkers worden bewerkt. Kleine riviertjes, hier en daar een (stuw-)meertje.

Aan de noordkant wordt het begrenst door het Ertsgebergte, een bergrug met toppen tot boven de 1000 meter. Aan de zuidkant van Loket ligt het grote beschermde natuurpark Slavkovsky Les, het woud van de keizer. Beide streken nemen we op in de excursies. We pakken daarbij onder andere het hoogste punt in het Ertsgebergte mee, de berg Klinovec, om daar vanaf 1244 meter te genieten van het prachtige uitzicht.

 

Kuuroorden

Dit gedeelte van Bohemen is ook bekend vanwege zijn kuuroorden. Rondom oude bronnen zijn hier in de 18e en 19e eeuw prachtige barokke plaatsen ontstaan, met oude badhuizen en prachtige oude kuur-hotels.

We bezoeken Mariánské Lázně, vroeger heette dat Marienbad. En  het bekendere zusje, het wereldberoemde Karlovy Vary, è (Karlsbad). Het oude centrum ligt rustig afgezonderd in een zijdal aan het kabbelende riviertje de Tepla. Wandelend langs de winkels en terrasjes kom je ogen te kort. Naast het pompeuze hotel Pupp, het Operagebouw, de barokke Magdalena kerk zijn het vooral de kollonades, waar het bronwater naar boven komt, die het tot een prachtig geheel maken.

 

Binnen het excursiepakket hebben we 3 dagen om van al deze schoonheid te genieten. Maar ook het echte Tsjechië, buiten de toeristische plaatsen om, zullen we meenemen. Op één van de avonden is er ook een avondprogramma.

 

Deze prachtige busreis wordt u aangeboden door  60Plus-Reizen.

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een luxe touringcar
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
4 Overnachtingen

in Hotel zum weissen Ross in Loket

Half pension. Dus 4x Ontbijtbuffet en 4x 3-gangendiner.
Eigen reisleiding ter plaatse
Niet Inclusief
Service Plus Pakket  €69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €20 p.n.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald meteen touringcar van de firma Doornbos, Kassing Tours of Heidebloem bij een opstapplaats bij u in de buurt. Vandaar rijden we naar Templin.
 • Reis naar Loket – Tsjechië
 • Aan het begin van de avond wordt u ontvangen door onze eigen mensen ter plaatse.
 • Mogelijkheid om het excursiepakket te boeken.
 • Diner in het hotel.
2

Dag 2, 3 en 4

 • Excursiedagen
 • Rondrit  Ertsgebergte.
 • Bezoek kuuroord Karlovy Vary
 • Rondrit natuurpark Slavkovsky Les
 • Bezoek Mariánské Lázne, met de zingende fontein
 • Diners en gezellige avonden in het hotel.
3

Dag 5

 • Terugreis naar Nederland.

Reis beoordeling

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling