Paderbornerland”

4 daagse excursiereis

Vertrekdata;  maart 2023

We hebben een, voor ons, nieuw hotel gereserveerd in Willebadessen. In november 2022 hebben we daar de eerste bussen (gehad). In maart 2023 gaan we opnieuw, als de eerste tekenen van het voorjaar zichtbaar worden.

Willebadessen is een dorpje gebouwd rondom een oud Benediktijner Klooster.  De kloostercultuur is alom vertegenwoordigd in het Paderbornerland. Hotel Jägerhof, de naam zegt het al een beetje, staat aan de rand van het dorp en daarmee aan de rand van het bos. Het heuvelachtige gebied heet het Egge-gebirge, en ligt tussen het noord-oosten van het Sauerland en het Teutoburgerwald.  Een zeer bosrijke omgeving, de toppen van de heuvels reiken tot rond de 450m.

Op de eerste dag van de reis halen we u ‘s morgens op met de bus op een opstapplaats bij u in de buurt. De rit er naar toe is niet zo lang, de afstand van zowel Groningen, als Amersfoort, als Tilburg is goed 300 km.

Zoals bij iedere reis hebben we een eigen medewerker ter plaatse om u te verwelkomen en om de reis verder in goede banen te leiden. U komt in de loop van de middag aan. ‘s Avonds staat het eerste diner-buffet voor u opgebouwd.

Op de eerste dag van de reis halen we u ’s morgens op met de bus op een opstapplaats bij u in de buurt. De rit er naar toe is niet zo lang, de afstand van zowel Groningen, als Amersfoort, als Tilburg is goed 300 km.

De tweede dag en derde dag nodigen we u na het ontbijtbuffet uit voor een leuke excursiedag. ( Niet bij de reissom inbegrepen) . Op beide dagen rijden we mooie toeristische routes. Via kleine wegen, dwars door de bossen, genieten we van de uitbundige herfstkleuren.

 

Eén dag gaan we daarbij naar het noord-oostelijk deel van het Sauerland. We stoppen onder andere in Bad Arolsen, bij het geboortehuis van Koningin-Regentes Emma en steken van die kant via de Diemelsee door richting Brilon.

De andere dag concentreren we ons op de omgeving van Paderborn.  Op de foto links ziet u het Residenz-Schloss Neuhaus met het prachtige park. Dat staat aan de rand van Paderborn, niet ver van de Lippesee. Maar ook de oude Altstadt van Paderborn is zeer de moeite waard.

Zoals als altijd zorgen we voor een gevarieerd programma met voor ieder wat wils.  En ruimte en tijd om in eigen tempo en naar eigen interesse hierbij stukjes  in te vullen.                                                                              ( wijzigingen in het dagprogramma zijn voorbehouden ).

 

U verblijft in Wohlfühlhotel Jägerhof. “Wohlfühlen, goed voelen, is het motto van dit hotel. Naast de vriendelijke verzorging kan het haardvuur in de lounge, de sauna, de kegelbaan hier extra aan bijdragen.

De verzorging is op basis van half pension, dus met ontbijt- en dinerbuffet

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies te begeleiden. Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen in samenwerking met het hotel.

 

Deze prachtige busreis wordt u aangeboden door  60Plus-Reizen.

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een touringcar.
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
3 Overnachtingen

in Hotel Jägerhof.

Half pension. Dus 3x Ontbijt en 3 x diner.
Eigen reisleiding ter plaatse
Niet Inclusief
Service Pluspakket €69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €20 per nacht.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald met een touringcar van de firma Doornbos of kassing Tours bij een opstapplaats bij u in de buurt. Vandaar uit rijden we naar het Paderbornerland.
 • Reis naar het Paderbornerland
 • In het tweede deel van de middag wordt u ontvangen door onze eigen mensen ter plaatse.
 • Mogelijkheid om het excursiepakket te boeken.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
2

Dag 2

 • Excursiedag
 • Rondrit Noord-oost Sauerland onder leiding van onze eigen gids met diverse stops.
 • Bad Arolsen, Diemelsee, Brilon.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
3

Dag 3

 • Excursiedag
 • Rondrit Paderbornerland onder leiding van onze eigen gids met diverse stops.
 • Paderborn
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
4

Dag 4

Terugreis met langere stop onderweg.

Wijzigingen voorbehouden

Reis beoordeling

5.00 gebaseerd op 2 beoordelingen
6 november 2022

Super,gaan zeker nog een nog een reis mee

25 november 2022

Heel mooie reis, perfect verzorgd.
Zowel begeleiding als hotel, heel erg goed.
Zullen zeker nog meer reizen voor ons volgen,
Bedankt…

Groetjes.

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling