aan de Schwäbische Alb

5 daagse excursiereis Württemberg

Vertrekdata in mei + september 2023

Wederom een nieuwe bestemming in ons programma voor 2023. Een 5-daagse reis naar hotel Löwen in Süssen.   Het plaatsje Süssen ligt in Zuid-Duitsland, halverwege de twee grote bekende steden Stuttgart en UIm. Het ligt in de provincie Baden-Württemberg. Met het oostelijk deel daarvan, Württemberg, gaan we op deze reis kennis maken.

 

Ulm ligt op de grens met Beieren, die andere provincie in het zuiden van Duitsland. Van ver zie je de kerktoren van de Münster van Ulm boven de stad uittorenen. De hoogste kerktoren ter wereld. Te midden van de oude Altstadt. De stad is aan alle kanten omringd door restanten van oude forten en een citadel. Aan één kant werd de stad beschermd door een rivier. En wel de Donau. Een verrassende naam misschien, bij de Donau denken we aan andere steden, maar Ulm ligt er wel degelijk aan.

Op één van de excursie zullen we naar Ulm gaan en de stad en de Donau uitgebreid kunnen bekijken. We pakken er een museum bij dat aan de Donau gewijd is, en het Blaubeuren, met het sprookjesachtige blauwe meertje.

Ook Stuttgart ligt aan een rivier. De Neckar stroomt door de buitenwijken en biedt mogelijkheden voor een rondvaart. Het centrum van Stuttgart laten we links liggen, maar aan de rand op een stukje oud industrieel erfgoed staat een grapopig museum dat zijn gelijke niet kent. Samen kunnen we hier ook een dag mee vullen.

De derde excursiedag maken we een ronde door de natuur aan de rand van de Schwäbische Alb. Waar de riviertjes de Lauter en de Erms diepe dalen hebben uitgesleten tussen de zo rond de 700 meter hoge bergen.

( Wijzigingen in het dagprogramma zijn voorbehouden )

 

Op de eerste dag van de reis halen we u ‘s morgens op met de bus op een opstapplaats bij u in de buurt. Aan het einde van de middag , tegen etenstijd, komt u aan bij het hotel. Zoals bij iedere reis hebben we een eigen medewerker ter plaatse om u te verwelkomen en om de reis verder in goede banen te leiden. Daar is het ook mogelijk om het excursiepakket te boeken. We zorgen weer voor een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. En onderweg ruimte en tijd om in eigen tempo en naar eigen interesse hierbij stukjes in te vullen.

U verblijft in Hotel Löwen. Een ***- Superieur – hotel in het centrum van het plaatsje Süssen. De verzorging is op basis van half pension, met ontbijtbuffet en een keuzemenu voor het diner.

 

Deze prachtige busreis wordt u aangeboden door  60Plus-Reizen.

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een luxe touringcar
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
4 Overnachtingen

in Hotel Löwen in Süssen

Half pension. Dus 4x Ontbijtbuffet en 4x diner met keuzemenu.
Eigen reisleiding ter plaatse
Niet Inclusief
Service Plus Pakket  €69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €20 p.n.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald meteen touringcar van de firma Doornbos, Kassing Tours of Heidebloem bij een opstapplaats bij u in de buurt. Vandaar rijden we naar Templin.
 • Reis naar Süssen
 • Aan het eind van de middag wordt u ontvangen door onze eigen mensen ter plaatse.
 • Mogelijkheid om het excursiepakket te boeken.
 • Diner in het hotel.
2

Dag 2, 3 en 4

 • Excursiedagen
 • Bezoek  Ulm.
 • Rondvaart op de Neckar
 • Bezoek omgeving Stuttgart
 • Rondrit Schwäbische Alb
 • Diners en gezellige avonden in het hotel.
3

Dag 5

 • Terugreis naar Nederland.

Reis beoordeling

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling