Op de Duits-Tsjechische grens

5 daagse Ertsgebergte

Vertrek: diverse datums eind april / begin mei 2022

Het Ertsgebergte ligt in het oosten van Duitsland, in voormalig Oost-Duitsland, precies op de grens met Tsjechië. Alleen al door díe ligging een hele interessante bestemming. Daarnaast is de omgeving prachtig. Het Ertsgebergte is een smalle bergrug, die aan Duitse zijde van de grens bijna geheel binnen het Naturpark Erzgebirg /Vogtland valt. De hoogste top aan Duitse kant is de Fichtelberg ( 1214 m.) bij Oberwiesenthal. Ons hotel staat op de flank van die berg. De plaats zelf is een “Luftkurort” vanwege de luchtkwaliteit in deze bosrijke omgeving.

Het is een 5-daagse reis op basis van half pension. De eerste en laatste dag gebruiken we voor de heen en terugreis. Vanaf de Nederlandse grens is het zo’n 650 km. Ter plaatse hebben we een mooi excursiepakket
van 3 dagen, dat u daar bij kunt boeken.

Tijdens die 3 excursiedagen krijgt u alle aspecten van het Ertsgebergte  te zien. Via mooie toeristische routes, onder begeleiding van een gids, kunt u genieten van de prachtige natuur, leert u wat over de oude volkscultuur en geschiedenis van de streek. We gaan een aantal interessante plekken bekijken, met als hoogtepunt  van de reis een bezoek aan het schitterende Tsjechische kuuroord Karlovy Vary.

Een programma met voor ieder wat wils.  De excursie zijn niet bij de reissom inbegrepen.

 

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies te begeleiden. Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen in samenwerking met het hotel. Het Ahorn Hotel am Fichtelberg  is een 3-sterren Suprieur-hotel. Zij zorgen voor een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet, er zijn liften, een 24 uurs-receptie, fitness- en wellnessruimte.

Deze prachtige vakantiereis wordt u aangeboden door  60Plus-Reizen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden )

 

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies te begeleiden.

Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen in samenwerking met het hotel.

Het Ahorn Hotel am Fichtelberg is een 3-sterren Suprieur-hotel. Zij zorgen voor een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet, er zijn liften en een 24 uurs-receptie .

 

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een luxe touringcar
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
4 overnachtingen in het Ahorn Hotel am Fichtelberg Halfpension Dus 4 x ontbijt, en 4 x diner.
 Nederlandse reisbegeleiding
Niet Inclusief
Service Plus Pakket € 69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €20 p.n.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald met een touringcar van Doornbos of Kassing Tours bij een opstapplaats bij u in de buurt.
 • Reis naar Oberwiesenthal in het Ertsgebergte
 • Ontvangst ‘s avonds door ons reisteam.
 • Diner onderweg of in het hotel.
2

Dag 2

 • Excursiedag Schwarzenberg
 • Rondrit door het Ertsgebergte.
 • Diner in het hotel.
3

Dag 3

 • Excursiedag Karlovy Vary .
 • Rondrit door Tsjechië.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
4

Dag 4

 • Excursiedag Marienberg
 • Rondrit door het Ertsgebergte.
 • Diner in het hotel.
5

Dag 5

 • Ontbijt in het hotel.
 • Terugreis naar huis

(Wijzigingen in het programma onder voorbehoud)

Reis beoordeling

5.00 gebaseerd op 2 beoordelingen
25 september 2021

Een heerlijke vader-dochter vakantie gehad. Hotel was super luxe en vriendelijke personeel. Ook hele mooie plaatsen bezocht oa Karlovy Vary, ik ben hier zelf nog nooit geweest maar ik kom zeker hier nog een keer terug.
We zijn op reis gegaan met een leuke gezellige ervaren buschauffeur, helaas had Duitsland heel wat op de planning staan qua wegwerkzaamheden dus omleidingen genoeg gezien. Maar hier zijn de chauffeur en ook de gezellige leuke ervaren reisleidster goed mee omgegaan.
Wij gaan de volgende keer weer met deze bus organisatie op pad, maar waar we naar toe gaan zijn wij nog niet over uit. Wordt het Kroatië of Italië of misschien toch nog een reis naar een andere bestemming in Duitsland.

Ik wil bij deze Patrick van busmaatschappij Doornbos en onze reisleidster Nienke bedanken voor deze leuke en een gezellige tijd. En tot de volgende keer.

5 oktober 2021

Het was een super mooie reis ,heel veel gezien en een fantastische chauffeur Ernst en een super lieve reisleider namelijk Nienke een super vrouw. Het hotel was super goed en het eten ook heel goed. De hotelkamers waren ook heel goed ,en super goede bedden.

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling