Tirol

7 daagse Oostenrijk

Vertrekdata in juni 2021

Oostenrijk is en blijft voorveel mensen de favoriete vakantiebestemming. Wij zijn blij dat we  Oostenrijk weer in ons programma aan kunnen bieden.

Deze keer gaan we naar het Arlberggebied, vooraan in Tirol, vlakbij de grens met Vorarlberg. In juni zitten we in de overgang van de lente naar de zomer. Hoog in de bergen ligt de sneeuw nog op de toppen, terwijl beneden de natuur fris-groen is met volop bloeiende planten. De Oostenrijkers zelf doen daar nog een schepje bovenop door de balkons vol te hangen met bloembakken.

Je kunt met een hele lange rit in een dag naar Oostenrijk rijden, maar dat doen we niet. We pakken een tussenovernachting in het Schwarzwald. Dat geeft ons de mogelijkheid om de tweede dag door Zwitserland heen naar Oostenrijk te rijden. Het tweede deel van de reis wordt daarmee al een prachtige dag. Via de 1800 meter hoge Arlbergpas komt u aan in Tirol. Beneden, iets boven het dal gelegen, aan de zonzijde op de flanken van de Lechtaler Alpen ligt het kleine dorpje Flirsch. Daar staat familiehotel Pezina, waar u 4 nachten te gast bent tijdens deze reis.

Van hieruit laten we u graag de overweldigende schoonheid van het land zien door middel van ons excursiepakket, dat u ter plaatse kunt boeken. We blijven dan niet alleen beneden in het dal, maar gaan ook alle dagen hoog de bergen in. Dan rijden we van de lente, naar de restanten van de winter en later weer terug naar de lente. Een fascinerende afwisseling van de seizoenen, te beleven op één en dezelfde dag.

Zo gaan we onder andere de Silvrettapas op tot boven bij de stuwmeren. We bezoeken Innsbrück, de hoofdstad van de provincie Tirol, en we gaan een kijken nemen boven op de alm.

Daarnaast wordt op er één van de avonden een gezellige muziekavond gehouden (hoort ook bij het excursiepakket).      (wijzigingen in het programma zijn voorbehouden )

 

Op de zesde dag van de reis pakken we het eerste stukje van de terugreis aan, met weer een tussenovernachting in het Zwarte Woud. Deze keer gaan we langs Duitse zijde, met onder andere een langere stop aan de Bodensee.

( Wijzigingen in het programma zijn altijd voorbehouden. )

 

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen in Oostenrijk ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies te begeleiden. Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen.

 

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een touringcar van Doornbos of Kassing Tours
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
6 Overnachtingen in een 3-sterren hotel Halfpension Dus 6 x ontbijt, en 6 x diner.
 Nederlandse reisbegeleiding
Niet Inclusief
Service Plus Pakket € 49 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €99,-
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald met een touringcar van Doornbos bij een opstapplaats bij u in de buurt.
 • Reis naar de tussenovernachting in Duitsland. .
2

Dag 2

 • Laatste stukje van de reis via toeristische route.
 • Aankomst halverwege de middag in het hotel in Flirsch.
3

Dag 3

 • Excursiedag onder leiding van een gids.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
4

Dag 4

 • Excursiedag onder leiding van een gids.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
5

Dag 5

 • Excursiedag onder leiding van een gids.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
6

Dag 6

 • Eerste stukje van de terugreis via toeristische route.
 • Aankomst aan het einde van de middag bij de tussenovernachting.
7

Dag 7

 • Ontbijt in het hotel.
 • Terugreis naar huis

Reis beoordeling

4.67 gebaseerd op 3 beoordelingen
9 juni 2019

Wij zijn vrijdag net weergekomen van de deze reis.Het was een hele mooie reis,en wij hadden het wee rmee.Prima verzorgd.
Prima chauffeur en prima reisleider. Peter en Maarten bedankt.

19 juni 2019

Wij zijn net terug . Heel mooie reis. Leuke mensen . Goede reisleider(maarten )en prima chauffeur (rik). Aan te bevelen!

21 juni 2019

15 juni weer thuis van een prachtige reis naar Tirol. Prima verzorgd en petje af voor chauffeur Peter. Heel veel gezien, indrukwekkend. Goede reisleider die veel wist te vertellen, top Maarten.
Groetjes Jannie

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling