Eggegebirge

4 daagse Paderbornerland

Vertrekdata: 4, 7 en 11 november 2024

Opstapplaatsen 4 november :  Amersfoort / Ede / Arnhem

Opstapplaatsen 7 november :

Opstapplaatsen 11 november :

Opstapplaatsen onder voorbehoud van wijzigingen. Aan deze opsomming kunnen geen rechten worden ontleend.

4 daagse Paderbornerland

We zijn in het begin van de lente  wederom te gast in Hotel Jägerhof. De naam zegt het al een beetje, het hotel staat aan de rand van het bos en daarmee aan de rand van het dorp. Vanuit het restaurant heeft u mooi uitzicht op de omgeving. Het heuvelachtige gebied heet het Egge-Gebirge, en ligt tussen het noord-oosten van het Sauerland en het Teutoburgerwald.  Een zeer bosrijke omgeving, de toppen van de heuvels reiken tot rond 450m. Het dorp heet Willebadessen, gebouwd rondom een oud Benediktijner Klooster.  De kloostercultuur is alom vertegenwoordigd in het Paderbornerland.

Op de eerste dag van de reis halen we u ‘s morgens op met de bus op een opstapplaats bij u in de buurt. De rit er naar toe is niet zo lang. De afstand vanaf zowel Groningen, Amersfoort als Tilburg is goed 300 km.

Zoals bij iedere reis hebben we een eigen medewerker ter plaatse om u te verwelkomen en om de reis verder in goede banen te begeleiden. U komt in de loop van de middag aan. ‘s Avonds staat het eerste diner-buffet voor u opgebouwd.

De tweede dag en derde dag nodigen we u na het ontbijtbuffet uit voor een leuke excursiedag. ( Niet bij de reissom inbegrepen) . Op beide dagen rijden we mooie toeristische routes. Via kleine wegen, dwars door de bossen, genieten we van de mooie omgeving.

Eén dag concentreren we ons op de omgeving van Paderborn.  De oude Altstadt van Paderborn is zeer de moeite waard. Centraal daarin staat natuurlijk de Dom. Maar Paderborn is ook een gezellige winkelstad en heeft meerdere musea. Op de foto ziet u het grote viaduct van Altenbeke.

De andere dag gaan we in oostelijke richting het gebied verkennen.  Verschillende mooie plaatsen kunnen we daar bezoeken , zoals het stadje Höxter aan de Weser, vlakbij het werelderfgoed-klooster Corvey. We bezoeken ook Schloss Fürstenberg waarin een porseleinmuseum is ondergebracht.

Zoals als altijd zorgen we voor een gevarieerd programma met voor ieder wat wils.  En ruimte en tijd om in eigen tempo en naar eigen interesse hierbij stukjes  in te vullen.                        ( wijzigingen in het dagprogramma zijn voorbehouden ).

 

U verblijft in Wohlfühlhotel Jägerhof. “Wohlfühlen, goed voelen, is het motto van dit hotel. Naast de vriendelijke verzorging kan het haardvuur in de lounge, de sauna, de kegelbaan hier extra aan bijdragen.

De verzorging is op basis van half pension, dus met ontbijt- en dinerbuffet

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies te begeleiden. Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen in samenwerking met het hotel.

 

Deze prachtige busreis wordt u aangeboden door  60Plus-Reizen.

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een touringcar.
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
3 Overnachtingen

in Hotel Jägerhof.

Half pension. Dus 3x Ontbijt en 3 x diner.
Eigen reisleiding ter plaatse
Niet Inclusief
Service Pluspakket €69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €25 per nacht.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald met een touringcar van de firma Doornbos of kassing Tours bij een opstapplaats bij u in de buurt. Vandaar uit rijden we naar het Paderbornerland.
 • Reis naar het Paderbornerland
 • In het tweede deel van de middag wordt u ontvangen door onze eigen mensen ter plaatse.
 • Mogelijkheid om het excursiepakket te boeken.
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
2

Dag 2

 • Excursiedag
 • Bad Arolsen, Paderborn
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
3

Dag 3

 • Excursiedag
 • Rondrit Weserland onder leiding van onze eigen gids met diverse stops.
 • Höxter
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
4

Dag 4

Terugreis met langere stop onderweg.

Wijzigingen voorbehouden

Reis beoordeling

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling