Brandenburg

5 daagse excursiereis Templin

Vertrekdatum 22 en 26 februari 2023

Templin is een stadje in het oosten van Duitsland, in de deelstaat Brandenburg, ten noorden van Berlijn. Omgeven door het Natuurpark Uckermärkische Seen en het Bioreservaat Schorfheide-Chorin. Tweeduizend vierkant kilometer beschermd gebied met eeuwenoude beukenbossen en tientallen meren.

Onze uitvalsbasis voor deze reis is het Seehotel Templin. Een hotel van de Ahorn-keten waar we veel mee samenwerken.  Mensen die al eens mee geweest zijn naar het Thüringerwald of het Ertsgebergte zullen de inrichting en de uitstekende faciliteiten bekend voorkomen.  Zoals de naam al zegt ligt het hotel aan één van de vele meren in het gebied, in dit geval de Lübbesee. Vanaf het hotel loopt het meer 12 km het bos in.

Zoals altijd is het mogelijk om het excursiepakket bij te boeken om de dagen ter plaatse samen met ons en de rest van de groep een mooie invulling te geven. Wij bieden een gevarieerd programma, met voor ieder wat wils. En vooral altijd met ruimte om in eigen tempo en naar eigen interesse dingen te ondernemen.

Alle dagen kunnen we genieten van de prachtige natuur waar we midden in zitten. Eén dag gaan we daar ook geheel aan besteden in de naaste omgeving van het hotel. Via mooie toeristische routes door de bossen en velden, langs meren en kastelen, door kleine dorpjes, maken we kennis met deze voor velen onbekende streek. Met het leven op het platteland en in de natuur, vroeger en nu.

Maar we bezoeken ook twee steden, en niet de minste. We gaan één dag naar Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Berlijn is een enorm grote en uitgestrekte stad. Met een rondrit kunnen we vele bezienswaardigheden tonen. En uiteraard maken we ook op verschillende plekken een langere stop.

De andere dag gaan we naar de stad Szczecin in Polen. Pas na de tweede wereldoorlog is de stad aan Polen toegevoegd, voor die tijd was het de Duitse stad Stettin. De oude Altstadt ligt aan de west-tak van de rivier de Oder die daar een delta vormt met meerdere eilanden. De rivier komt uit in een binnenzee, die verderop in verbinding staat met de Oostzee. Zo is Szczecin ook een belangrijke zeehaven.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden )

 

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies te begeleiden. Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen in samenwerking met het hotel.

Het Ahorn Seehotel Templin is een 3-sterren Suprieur-hotel. Zij zorgen voor een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet, er zijn liften, een 24 uurs-receptie en zelfs een overdekt zwembad en bioscoop.

 

Deze prachtige busreis wordt u aangeboden door  60Plus-Reizen.

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een luxe touringcar
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
4 Overnachtingen

in het Ahorn Seehotel Templin

Half pension. Dus 4x Ontbijtbuffet en 4x dinerbuffet.
Eigen reisleiding ter plaatse
Niet Inclusief
Service Plus Pakket  €69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €20 p.n.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald meteen touringcar van de firma Doornbos, Kassing Tours of Heidebloem bij een opstapplaats bij u in de buurt. Vandaar rijden we naar Templin.
  • Reis naar Templin
  • Aan het begin van de avond wordt u ontvangen door onze eigen mensen ter plaatse.
  • Mogelijkheid om het excursiepakket te boeken.
  • Diner in het hotel.
2

Dag 2, 3 en 4

  • Excursiedagen
  • Bezoek  Berlijn.
  • Rondrit Uckermark
  • Bezoek Szczecin in Polen
  • Diners en gezellige avonden in het hotel.
3

Dag 5

  • Terugreis naar Nederland.

Reis beoordeling

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een Beoordeling achter

Beoordeling