Ostfriesland

4 daagse Leer

Diverse vertrekdatums juli 2022

Leer is een plaats in het noordwesten van Duitsland, in Ost-Friesland,  niet zo gek ver van de Nederlandse grens bij Winschoten.  De regio wordt Ostfriesland genoemd. Dun bevolkt,   platteland, met een paar middelgrote plaatsen. Naast Leer onder andere Aurich en de havenstad Emden aan de Eems. Ook in Leer is de haven het middelpunt van het gezellige centrum. Schepen kunnen via de rivier de Leda naar de rivier de Ems,   ( Eems in het Nederlands ) die op zijn beurt weer uitloopt in de Waddenzee. Ook Duitsland heeft een hele rits waddeneilanden, die bijna allemaal bij Ostfriesland horen. De bekendste zijn Nordeney  en Borkum.

Onze verblijf tijdens deze reis is Hotel Waldkur in Leer. Het hotel is van een Nederlandse eigenaar. Het bestaat uit twee verdiepingen met de helft van de kamers op de begane grond, de helft op de eerste verdieping ( er is geen lift ). De verzorging is op basis van half pension.

Deze reis vindt plaats in juli, midden in de zomer. Op het terras voor het hotel is het goed toeven. Bij mooi weer kunnen we ook buiten zitten bij het avondeten. Het hotel staat aan de rand van de gemeente Leer, rustig gelegen naast een stuk bos.

Vanuit het excursieprogramma ( niet bij de reissom inbegrepen) gaan we kennismaken de regio Ost-Friesland.

Natuurlijk pakken we het centrum van Leer even mee. Dat doen we al op dag 1 , na het inchecken. Een volle excursiedag dag besteden we rondom Emden en de Eems. En de andere dag stappen we op de boot en steken we de Waddenzee op om een bezoek te brengen aan het Waddeneiland Nordeney.

We maken zoals altijd een mooi afwisselend programma met natuur, cultuur, gelegenheid om te winkelen of een terrasje te pakken. Kortom, een leuk programma met voor ieder wat wils.

Zoals op al onze reizen zijn wij zelf met eigen mensen ter plaatse om onze gasten te ontvangen, als aanspreekpunt te dienen en om de excursies deels te begeleiden. Kortom de reis tot in de puntjes te verzorgen in samenwerking met het hotel.

 

 

Vertrek U wordt opgehaald op één van de vertrekplaatsen met een touringcar van Doornbos of Kassing Tours
Vertrektijd U wordt hierover op de hoogte gebracht
Inclusief
In de buurt ophalen en terugbrengen. Busreis heen- en terug.
2 Overnachtingen in het Waldkur Hotel in Leer. Halfpension Dus 3 x ontbijt, en 3 x diner.
 Nederlandse reisbegeleiding
Niet Inclusief
                      Service plus Pakket € 69 p.p
1-persoonskamertoeslag(indien een 1 persoonskamer gewenst) €20 p.n.
1

Dag 1 Vertrek

U wordt opgehaald met een touringcar van Doornbos of Kassing Tours bij een opstapplaats bij u in de buurt.
 • Reis naar Leer
 • Ontvangst in de loop van de middag door ons reisteam.
 • Diner in het hotel.
2

Dag 2

 • Ontbijt in het hotel.
 • Excursiedag
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
3

Dag 3

 • Ontbijt in het hotel.
 • Excursiedag
 • Diner en gezellige avond in het hotel.
4

Dag 4

 • Ontbijt in het hotel.
 • Extra tussenstop om de ochtend te vullen.
 • Terugreis naar huis.
 • Reis beoordeling

  3.80 gebaseerd op 5 beoordelingen
  7 juli 2021

  We hebben een leuke reis gehad, de reisleidster Nienke en Martin de chauffeur hadden alles op een goede prettige manier geregeld. Noord Duitsland is zéker de moeite waard om eens te bezoeken met 60+ Reizen.

  12 juli 2021

  Ben voor het eerst met de 60 plus reisen mee geweest en heb mijn kleindochter mee genomen van 16. En we hebben genoten het was een top vakantie. Onze reisleidster was Nienke en die deed het top.

  2 oktober 2021

  Reis naar Leer ,hadden wij nog geen beoordeling gegeven ,wij hebben de reis leer gemaakt begin 11 Juli 2021, de reis was goed verzorgd , en het Hotel was zeer goed , onze chauffeur was een ervaren chauffeur , die ons weer veilig heeft gereden , en onze reisleidster Nienke was van de partij ,hebben wij vaker gehad spontane meid ,leuk en gezellig ,en goed ervaren ,wij hopen nog vele reizen met 60 Plus te mogen maken,

  22 april 2022

  De reis naar leer in Duitsland viel ons tegen.Het openluchtmuseum en de MeyerWerf waren de moeite waard.De overige bezoeken vielen tegen. De diners waren karig en er was maar net eten genoeg voor iedereen.De reis naar Thuringen in 2020 ook in Duitsland is ons goed bevallen.

  23 april 2022

  De vierde maal dat ik met 60plus op reis ging is de slechtste reis geweest. Naar Leer met mijn vriendin hadden we ons echt op verheugd. Dat het 3 dagen bijna onafgebroken regende kon niemand wat aan doen. Onze chauffeur reed goed maar sprak geen woord onnodig onderweg en had volgens ons ook geen tomtom. Nienke onze reisleidster was prima en heeft de reis gered. Het hotel was prima voor overnachting met ontbijt maar het diner was slecht en niet geschikt voor een groep van 40 personen. De bediening was goed. We hopen dat onze volgende reis naar het Zwarte Woud zo is als de reis naar Thuringen die ik 2 maal maakte. Die waren geweldig en de allereerste naar het Sauwerland ook. Tot ziens in het Zwarte Woud. Emke Wouda.

  Laat een Beoordeling achter

  Beoordeling